Een portfolio maken is de eerste stap richting een succesvolle modellencarrière. Je geeft de opdrachtgever hiermee een goede eerste indruk. Het is de kunst om zoveel mogelijk afwisseling te laten zien in zo min mogelijk foto's (8-15). Een goede portfolio bevat geen honderden foto’s. Modellenbureaus en opdrachtgevers hebben geen tijd en zin om door talloze foto’s te bladeren of scrollen. Voeg kleurenfoto's toe, maar zeker ook een aantal zwart-wit afbeeldingen. Een close-up waarop je geen make-up draagt is onmisbaar. De opdrachtgever kan zo direct bepalen of je gezicht geschikt is voor de klus. Voeg naast close-ups ook overzichtsfoto's toe.

Een portfolio maken kost tijd, maar een goede verzameling foto's zal je zeker aan werk helpen!

Welke type foto’s

Wring jezelf niet in moeilijke poses, maar neem een natuurlijke houding aan. Zorg dat je rechtop staat en lach niet te overdreven. Meestal zijn er meerdere foto’s nodig maar de Om een goed beeld te geven van wat je kunt, is het slim om verschillende type foto's in je portfolio te hebben. Zorg in ieder geval dat je de volgende foto's in je portfolio hebt:

  • close-ups;
  • foto's waar je helemaal op staat;
  • foto’s fashion style;
  • foto’s in badkleding;
  • foto's in studio;
  • foto's op locatie.

Variatie is belangrijk.

Varieer zo veel mogelijk en let daarbij onder andere op:

-hoeveel van je is er te zien, alleen je gezicht of sta je er van top tot teen op.
-verschillende poses zoals bv van voren, van achter omkijkend en van opzij.
-verschillende gezichtsuitdrukkingen, lachend, dromerig of arrogant zijn er een paar.
-Make-up, veel, weinig en helemaal geen.

Probeer ook te variëren in:

  • zwart wit en kleur en diverse soorten outfits.
  • verschillende fotostijlen en fotografen.

Als je meer werk in je portfolio steekt zal je meer opvallen en zien modellenbureaus en opdrachtgevers dat je serieus aan je carrière werkt en dus heb je meer kans op opdrachten

Hou je portfolio up to date.

Je hebt nu een mooie portfolio maar werkt weer wat langer als model. Dus heb je ook meer werk om te laten zien. Verwijder dan foto’s die ouder dan 2 jaar zijn. Zie je er anders uit doordat je bv korter haar hebt, pas dan je portfolio daar op aan.

Translate »
error: Inhoud is beschermd !! Uw IP adres is opgeslagen.