Yisel -425
Yisel -355
Yisel -309

HOE GAAT ZO'N FOTOSHOOT
Nadat je je hebt aangemeld (via het aanmeldingsformulier) voor een foto shoot neem ik zo snel mogelijk contact met je op om kennis te maken.
Ik vind het belangrijk om te weten wat jij graag wilt en wat jouw wensen zijn
Mijn gewoonte is om van te voren te overleggen wat we gaan doen, welke kleding en op welke locatie(s) we de foto's gaan maken. Ik zal je o.a. de vragen of je naar voorbeeld foto's hebt gekeken in b.v. bladen of op internet en wat je zoal mooi vindt.

Verder zal ik vragen wat je precies wilt en wat je beslist niet wilt. Dit laatste geldt met name bij artistiek naakt en/of erotische fotografie. Ook spreken we af waar en wanneer de shoot plaats zal vinden.

Het vertrouwen van het model in de fotograaf vind ik heel belangrijk. Daarom hoeven we niet direct een afspraak voor een shoot te maken. Wil je eerst een keer langs komen om kennis te maken, dan is dat geen enkel probleem. Wil je dat daar iemand bij is, bijvoorbeeld je vriend, vriendin of ouder dan mag dat uiteraard ook.

Omdat ik altijd met een TFP contract werk, maken we dat ook voor de shoot ook in orde.
Ook dien je voorafgaand aan de foto shoot een ID bewijs te overleggen voor verificatie van je identiteit en leeftijd. Zonder ID geen foto shoot!

TFP CONTRACT
Het contract bij een Time For Picture shoot is een belangrijk onderdeel en wordt vaak vergeten. Een TFP-shoot houdt in dat iedereen meewerkt aan de foto shoot, en dat Iedereen het eindresultaat mag gebruiken. Maak hierover dus goede afspraken.

MINDERJARIG
Het ondertekenen van het modelcontract is een voorwaarde voor iedere fotosessie. Als je nog geen 18 jaar bent ben je ook van harte welkom maar moeten je ouders of wettelijke vertegenwoordigers vooraf toestemming geven door het contract mede te ondertekenen. Ook moet er dan een volwassenen mee komen naar de shoot.

IEMAND MEE NEMEN?
Je mag zeker iemand meenemen op de voorbespreking. Brengt iemand je weg voor de shoot, dan kan hij of zij niet aanwezig zijn tijdens de sessie in de studio. Dit is puur werkethiek gerelateerd, en om te  voorkomen dat er mogelijke afleiding ontstaat voor jou en mij: we moeten een verbinding creëren - fotograaf en model - en als er andere mensen op de set zijn, zou dat worden verstoord.
Wilt de persoon op je wachten dan kan dat in een aangrenzende ruimte, Koffie, thee en frisdrank is aanwezig. Ook is er een gasten internet connectie, dus neem een iPad of tablet mee om de tijd te vullen.

OP DE DAG VAN DE FOTOSHOOT ZELF
Mogelijk ben je zenuwachtig. Bedenk dat dat heel normaal is, zeker als je nog nooit hebt geposeerd. Op de afgesproken dag kom je naar mijn huis of op de afgesproken locatie, waar we aan de slag gaan. In het algemeen duurt een shoot 2 à 3 uur, een en ander afhankelijk van jou of mijn wensen.

Zorg dat je op tijd komt. Niets is vervelender dan bezweet en te laat binnen komen op je afspraak. Gedurende de hele sessie zullen we achtergrondmuziek spelen: muziek is erg belangrijk voor mij en is fundamenteel in het creatieve proces. Het is goed om je eerst te laten wennen aan het poseren in de studio. We starten met enkele eenvoudige poses, maar bedenk dat vaak de gekste poses de leukste resultaten geven. Ik zal foto's maken terwijl je me vertelt over je leven, vreugde en verdriet; en ik zal veel foto’s maken met de bedoeling om al je emoties vast te leggen.

Tussendoor bekijken we wat resultaten, zodat je alvast een idee hebt van hoe de uiteindelijke foto’s zullen zijn. Tijdens de fotoshoot krijg je uiteraard de gelegenheid om je te verkleden, wat te drinken en/of om te rusten.

AUTEURSRECHTEN
De foto's van de shoot zijn standaard auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom van de fotograaf. De door mij geselecteerde foto’s mag je gebruiken op al je sociaal media, je website of je model portfolio, en naamsvermelding van de fotograaf is verplicht. Zonder voorafgaande toestemming is het verboden de foto's te gebruiken voor commerciële publicatie.

WAT KRIJG JE
Binnen enkele dagen na de sessie, in ieder geval binnen een paar weken stuur ik je een overzicht van de door mij geselecteerde foto’s. Deze selectie stuur ik je in een overzicht print in PDF waarop de foto’s al met een basis retoucheren en uitsnede zijn gemaakt. De selectie bevat kleurenafbeeldingen als zowel zwart-wit afbeeldingen. Van deze selectie kun je dan het aantal afgesproken foto’s volgens het TFP-contract uitkiezen, deze worden dan verder behandeld en ontvang je deze dan digitaal (300 PDI) via een download server (WeTransfer).

Foto’s selecteren: 5 tips om het makkelijk te maken!

Als je vooraf bedenkt voor welke doeleinden jij de foto’s nodig hebt en hoeveel, kunt je al gemakkelijker gaan kiezen. Begin met dit lijstje en vul deze eventueel nog aan voor andere persoonlijke doeleinden:

    • Website
    • Facebook
    • Twitter
    • LinkedIn
    • Drukwerk

1. Het is beter om voor jouw social media profielen verschillende foto’s te gebruiken. Voor LinkedIn wilt je een meer zakelijkere foto dan voor Twitter of Facebook.

2. Bekijk eerst alle foto’s voordat je foto’s gaat selecteren. Door eerst alle foto’s op uw gemak door te kijken, weet je uit welke foto’s je kunt kiezen. Dit maakt het makkelijker om de beste foto te selecteren.

3. Verzamel jouw favoriete foto’s. noteer de nummers van die foto's. Zo maakt je de selectie al kleiner en houdt je alleen nog de foto’s over die u mooi vindt.

4. Volg uw gevoel! Volg vooral je gevoel bij de selectie van de foto’s. Dus kies alleen foto’s waar je echt blij mee bent!

5. Kies de foto voor ieder onderdeel van uw lijstje. Nu je alle foto's hebt geselecteerd kunt u ze gaan toewijzen aan de onderdelen van jouw lijstje. Begin met de makkelijkste en werk zo het lijstje af.

* Bij betaalde shoots zal er geen logo op de foto worden geplaatst.

MEER FOTO’S
Voor het bijbestellen van extra foto's worden kosten voor bewerking gerekend, deze zijn € 10.00 per foto.

ANNULEREN
Als je een geplande shoot niet kunt bijwonen en mij meer dan 48 uur van tevoren op de hoogte stelt, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht. Bij annulering korter dan 48 uur van tevoren, of bij geen annulering wordt een bedrag van € 90, - in rekening gebracht.

 

Yisel -76
Yisel -21
Yisel -34
Translate »
error: Inhoud is beschermd !! Uw IP adres is opgeslagen.