0J5A7197-Edited
Daryna & Evelina-88
Just_V 3-163

Je wilt op de foto, maar hoe?

In lingerie, fashion, badmode, vrije tijdskleding, portret, bedekt naakt, of naakt? Is dit de eerste keer? Spreek dan niet iets af waar je nog niet aan toe bent. Denk eens goed na over een foto shoot, hoe jij op de foto wilt staan. Bereid je goed voor.

Poses voorbereiden

Om verschillende poses te leren neerzetten de volgende tip: kijk een op internet, of pak eens een paar modetijdschriften en probeer een aantal poses na te doen voor de spiegel. Let goed op welke poses modellen bij welk soort kleding gebruiken. Bestudeer een en ander en probeer een aantal van die poses te onthouden. Het zal je opvallen dat de meest natuurlijke houdingen het best tot zijn recht komen, dit omdat het een ontspannen beeld geeft.

Uiterlijke verzorging

Zorg ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien. Dit geldt tevens voor je teennagels. Voor de meeste vrouwen is het vanzelfsprekend, maar zorg dat je lichaamshaar goed verzorgd is.
Je bent zelf verantwoordelijk voor je make-up. Zorg dat je deze alvast aanbrengt voordat je naar de foto shoot toekomt.
Zorg er ook voor dat je altijd je make-up bij je hebt. Dan ben je tijdens de foto shoot nog in de gelegenheid deze bij te werken als dat nodig mocht zijn.
Neem van te voren de tijd om je make-up goed aan te brengen. Zorg ervoor dat je alle plekjes en vlekjes in je gezicht netjes hebt weg gewerkt met foundation of rouge.
Op deze manier hoeft het maar één keer te gebeuren in plaats van op alle foto's achteraf. Dit kost ontzettend veel tijd in de nabewerking.

Enkele tips:

 • Scheer/onthaar de delen van je lichaam die eventueel centraal staan op de foto's die jij in gedachten hebt ( bijvoorbeeld oksels, benen, bikinilijn). Bij voorkeur niet waxen of harsen 2 dagen voor de foto shoot, dit geeft rode vlekjes. Eventueel wenkbrauwen epileren als je dit mooi vindt.
 • Draag op de dag van de foto shoot geen strak zittende kleding (sokken, beha, slip/string of strakke broek), zeker niet bij lingerie-, badmode-, topless- bedekt naakt of naakt foto's.
  Dit laat rode strepen achter en dat staat lelijk op de foto. Trek dan bijvoorbeeld een joggingbroek en shirt aan.
 • Ga nooit zonnen op enkele dagen voor de foto shoot want een rode huid ziet er nooit goed uit op een foto. Na het zonnen moet je ook opletten dat je geen strepen krijgt want deze strepen zijn erg zichtbaar op de foto’s. Gebruik zelf nooit een zelfbruiner en ga enkele dagen voor de foto shoot niet onder de zonnebank want dit zorgt voor een te droge huid.
 • Heb je afgesproken om op locatie foto's te maken, gebruik dan beter geen parfum, dit trekt vliegen, wespen en/of muggen aan.
  • Neem kleding mee waarin je jezelf SUPER voelt, kleding waarin de contouren van jouw lichaam goed uitkomen. Als je kleding draagt waarvan jij weet dat ze je geweldig mooi maken, dan straal je dit ook uit!
 • Denk ook aan verschillende kousen, schoenen, laarzen, tassen, etc.
 • Neem ook extra (verschillende kleuren) lingerie mee, een zwarte beha is bijvoorbeeld niet aan te raden onder een wit topje of blouse.
 • Ook is het aan te raden om eigen accessoires mee te brengen, zoals kettinkjes, ringen, oorbellen, een hoedje, muts, pet, pareo, haarband of klemmen, brilletjes, zonnebrillen, riemen, paraplu, etc.
 • Neem je eigen make-up mee. In ieder geval foundation, lippenstift (lipgloss), mascara, oogschaduw en eventueel bodylotion.
 • Het ideale model heeft lef, enthousiasme en veel inzet. Want, als model communiceer je via je houding van je lichaam en de expressies van je gezicht. Het ene moment het lieve onschuldige meisje, het andere moment een femme fatale of een nasty bitch.

Er plezier in hebben

Geniet van de voorbereidingen voor de shoot, geniet van de shoot zelf, geniet achteraf, en geniet van de foto’s die later jouw kant op komen! Een foto shoot moet vooral leuk en ontspannen zijn, dan zullen we mooie spontane en leuke momenten kunnen vastleggen.

marie sonise-557
Olga 1st -413-3
Translate »
error: Inhoud is beschermd !! Uw IP adres is opgeslagen.